Företagen inom hela matens värdekedja är lönsamma, konkurrenskraftiga och utvecklar sin verksamhet.
Livsmedelsproduktionen i länet har ökat både i värde och volym, och med hänsyn till effekter på och förändringar i klimat och biologisk mångfald.
Livsmedelsproduktionens förädlingsgrad inom länet har ökat i värde.
Jämtlands län är ennationellt och internationellt erkänd hub för mat och gastronomi med kreativa mötesplatser för företag, organisationer och akademi.
I regionen finns ett kompetenscentrum för matens hela värdekedja med efetrfrågestyrd utbildning på olika nivåer, rådgivning samt metodstöd i utvecklingsprocesser.
Samarbete med prioriterade lärosäten, nationellt och internationellt är väl utvecklat och forskning kopplad till gastronomi bedrivs vid Mittuniversitetet.
I butiker, på restaurang, vid event och i offentliga kök.
Fler ska välja mat från Jämtlands län.
Jämtlands län är välkänt som gastronomisk och kreativ region, nationellt och internationellt.
REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN