Pågående aktiviteter

  • 2020-02-25


    I nöd och lust. En föreläsning om och med Hushållningssällskapet
    28 februari klockan 16.00 - 17.00, Clarion Hotel GrandHushållningssällskapets VD Karin Ahlberg Eliasson, berättar om den lokala verksamheten och dess historia. Där spelar Medstugans egendom en avgörande part!

    Dagens verksamhet inkluderar bland annat ett projekt om REKO-ringar som gett fina resultat. Du har kanske själv har handlat av en REKO-ring? Det satsas även på den lokala maten via projektet Matkompetenscentrum, där festivalen ”Matsommar 2020” pågår från april till september i år.
    Om Matsommar 2020 och hur du på bästa sätt upplever den, berättar näringslivsutvecklare Ida Lindman.

    Denna föreläsning är kostnadsfri, men du behöver anmäla dig så för att säkerställa att du får en plats.
    Anmäl dig här

  • 2020-02-19


    Hur får vi mer klimatsmarta råvaror härifrån?
    25 februari klockan 12.00 - 12.45Webbinariet om närproducerad matDet finns många fördelar med att äta mer närproducerade råvaror. Förutom att undvika långa transporter kan konsumtionen även bidra till fler arbetstillfällen lokalt. Men hur får vi fler konsumenter att upptäcka fördelarna med närproducerad mat? Och vad behövs för att vi ska kunna odla fler klimatsmarta råvaror i Sverige? I det här webbinariet föreläser spannmålsodlaren Therese W Olsson och kocken Emelie Nielsen om hur de arbetar med klimatsmarta, lokala råvaror.Webbinariet organiseras av Landsbygdsnätverket.Anmäl dig här

  • 2020-01-27
      DET ÄR UTSLÄPPEN SOM SKALL MINSKA – INTE FLYGANDET
    Måndag, 27 januari kl. 11.00-13.00 Plats: Campus, Hus U.
    Martin Sedin och Harald Simonsen från SAS gästar Östersund och samtalar med näringslivet om tillgången av flyg i vår norra landsdel. Tillfället anordnas av Samling Näringsliv, JHT och Handelskammaren Mittsverige.AGENDA
    • Hållbarhet – information
    • Tidtabellen Stockholm-Östersund
    • Företagsprogram SAS For Business
    • EuroBonus
    • Kampanjpris på sträckan Stockholm-Östersund för deltagare på möte
    • Övriga frågor & Feedback


  • 2020-01-10


    Måltidsturism - en regional näring!
    29 januari klockan 9.00 - 13.00Välkomna till Residenset hos Landshövdingen!Delta i Matakademiens workshop och var med och skapa Sveriges kreativaste reseanldning i goda smaker.Hur utvecklar vi smakriket Jämtland/Härjedalen med lokal mat från jord till bord till en regional näring?Hur har måltdisturism möjlighet att skapa en ökad reseanledning till länet? Presentation av Skördefesten på Öland och information om Matsommar 2020.Anmälan till info@matakademien.se

  • 2020-01-10

     Matsommar - Jämtland Härjedalen
    21 januari klockan 9.00 - 9.30Information om Matsommar! Vill du veta hur du som livsmedelsproducent kan marknadsföras genom att gå med i vårt gille? Hur du som organisation och aktör kan bli en eventpartner eller annonsera i matsommarbilagan som trycks i över 60 000 exemplar?
    Projektledare Ida Lindman berättar allt om Matsommar på en telefonkonferens.
    Telefonnummer 08-120 496 55 kod 5217# . Luta dig tillbaka och lyssna.
    Vi hörs!

  • 2020-01-09


     Konsten att berätta din historia
    Länsstyrelsen ordnar kurskvällar för dig som vill utveckla din berättarförmåga.Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Bra berättande kan vara en del i företagsutvecklingen och kan både skapa mervärden och möjliggöra nya upplevelseprodukter.Kurskvällen vänder sig främst till den som har berättande upplevelsearrangemang som affärsidé. Exempel är kulturguidningar, föreställningar och naturvandringar. Kursen utvecklar deltagarens förmåga att berätta enstaka, utvalda fakta som engagerar. Utgångspunkten är vad som passar just dig och är bra för ditt företag.Kurserna kommer att genomföras på olika platser i länet, klicka här för mer information.

  • 2020-01-08

     Webbinarium - MATtanken
    22 januari, kl. 13.30 - 14.45Samordnad varudistribution - lösningen för att få fler lokala livsmedelsleverantörer?
    I teorin kan en samordnad varudistribution inom kommunen ge ökad konkurrens och bättre möjligheter att köpa närproducerade varor. Men hur ser det ut i praktiken? Innebär samordnad varudistribution att det blir enklare att få lokal mat på tallriken? I detta webbinarium får vi ta del av flera kommuners erfarenheter. De kommer att berätta om hur det fungerar i praktiken hos dem, om det har blivit som de tänkt sig och vilka för- och nackdelar de ser.Anmäl dig här

  • 2019-12-13
    Nytt internationellt masterprogram i gastrnomi
    Mittuniversitetet och universiteten i Parma, Alicante och Bergen utvecklar ett internationellt masterprogram inom hållbar utveckling och gastronomi.

    - Att universitet i gastronomistäder som ingår i UNESCO Creative Cities Network går samman i en gemensam satsning på det här sättet är ett fantastiskt spännande initiativ, säger Theresia Grön, ansvarig för arbetet med UNESCO-nätverket på Östersunds kommun.Mer information och programmet hittar du här

  • 2019-12-11
    Besöksnäring & Mat
      RÅDGIVNING FÖR DIG SOM DRIVER FÖRETAG INOM MÅLTIDSTURISMDu som driver företag med servering av mat och dryck, besöksanläggningar och servicebolag samt turistinformation kan ta del av rådgivning till ett subventionerat pris med uppemot 70 % av kostnaden från 255 kr/h.Ta kontakt med Hushållningssällskapet.

  • 2019-12-02
    FaceTime a Farmer

    Lyssna det senaste podcast från Grönt Centers reporter Annelie där hon fick följa med när eleverna i klass 2 B på Lungviksskolan följde med bonden Ann Rudsby i Hölje via Facetime. 🐏🤳 Häng med! Hushållningssällskapet JämtlandFaceTime a Farmer Sverige

REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN